Laserontharen

Verwijder permanent haar met deze behandeling!

Wat is laseren?
Laserontharing is de beste methode om permanent te ontharen. Een laser kunt u eigenlijk zien als een geconcentreerde zuivere lichtbundel. De laser wordt gericht op het pigment van het haar, de warmte die hierbij vrijkomt vernietigd nauwkeurig de haarzakjes terwijl de huid eromheen intact blijft.
 
Is laseren pijnloos?
Ja! Wij werken met een nieuw laserapparaat die zorgt voor vrijwel pijnloze behandelingen. De kop van het laserapparaat is -12 graden, waardoor de huid die wordt behandeld verdoofd is en de behandeling dus zo goed als pijnloos is.
 
Wat is het verschil tussen laser ontharen en IPL?
IPL en laser ontharen zijn allebei een optie om ongewenste haargroei definitief te verminderen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat laserontharing effectiever is. Bij een laserapparaat is de lichtbundel sterker en gerichter dan bij IPL. Hierdoor komt het laserapparaat dichter bij de dieper gelegen haarzakjes en gaat u naar huis met een mooi blijvend effect.
 
Wanneer is laseren voor jou geschikt?
Laserontharing kan toegepast worden op alle gebieden van het lichaam en gezicht. Het is belangrijk dat u over het algemeen gezond bent, niet zwanger bent en geen huidaandoeningen of infecties hebt in het te behandelen gebied.
 
Behandeltijd:
Omdat ons haar in verschillende fases en snelheden groeit, zijn er meerdere laserbehandelingen nodig om u te kunnen behandelen. Gemiddeld hebben mensen 6 tot 8 behandelingen nodig per te behandelen huid. 2 tot 3 weken na de eerste behandeling kunt u vaak al verschil te merken.  
Na elke behandeling heeft de behandelde huid 6 tot 8 weken rust nodig. Uw huid krijgt dan voldoende tijd om de nieuwe laag haren te stimuleren, deze haren worden tijdens de behandeling weer vernietigd.
 
Wanneer u klaar bent met de reeks behandelingen raden we u aan om jaarlijks een onderhoud afspraak in te plannen. Het is namelijk mogelijk dat er in de toekomst nieuwe haarzakjes worden geactiveerd of sommige donshaartjes overgaan tot dikkere haren. Dit kan komen door bijvoorbeeld, hormonale invloeden, erfelijke aanleg of medicijngebruik. Door jaarlijks een onderhoudsafspraak in te plannen schakelen we de eventuele nieuwe haren uit en blijft de plek haarvrij.
 
Wat zijn de behandelresultaten?
Na iedere behandeling komen er minder haren terug en zullen de haren dunner en minder stug zijn. Er is nauwelijks herstelperiode nodig voor de huid. Op eventuele lichte haren en kleine donshaartjes na, zullen de donkere haren verdwijnen. Daarnaast zal de huid egaler zijn en heeft u minder last van ingegroeide haren, ontstekingen en scheerirritatie.
 
Klaar om te beginnen? Hoe werkt de behandeling?
– Wanneer u wilt beginnen met de laserbehandeling is het belangrijk dat u 6 weken voor de behandeling niet aan de zon of zonnebank wordt blootgesteld en geen zelfbruiner.
– Vanaf 4 weken voor iedere behandeling mogen de haren niet meer worden verwijderd door middel van epileren of harsen. Dit komt omdat deze ontharingsmethoden de wortels van de haren verwijderen. De haarwortels hebben we juist nodig. Wanneer de haarwortels aanwezig zijn kunnen we deze uitschakelen tijdens de laserbehandeling. U mag de haren van de te behandelen plek wel weghalen door te scheren of te knippen. Daarnaast is het belangrijk dat u de haren niet bleekt.
– Op de dag van de behandeling mag er op de plek van de te behandelen huid geen (dag)crème en/of make-up worden aangebracht. Het is belangrijk dat de te behandelen huid geschoren en zo schoon mogelijk is. Op deze manier kan de laser het best op de plek van de haarzakjes komen.
– Tijdens de behandeling beginnen we met het schoonmaken van de huid en tekenen het te behandelen gebied af met huidpotlood. We brengen een laagje gel aan en plaatsen dan de laserkop op de betreffende huid. Vervolgens geven we met het laserapparaat nauwkeurige pulsen over het gehele behandelgebied.